jueves, 4 de noviembre de 2010

Els webOS


Son sistemes d'aplicacións de xarxa per ha integrar aplicacions web en un espai de treball basat en web. Son escriptoris virtuals, correguent en un navegador web com a software. Tenen l'ahibilitat de gordar traballs i configuracions en l'internet sensense la necesitat de fer-lo a un escriptori local.
Proporcionen serveis basics de sistemes operatius, necesaris per construir aplicacions, les quals estan distribuides geograficament, disponibles, escalables i reconfigurables dinàmicament.

- EyeOS
Escriptori virtual multiplataforma, lliure i gratuit, basat en l'escriptori d'un sistema operatiu. El paquet bàsic d'aplicacions que venen per defecte, inclou tota la estructura d'un sistema operatiu i algunes aplicacions de tipus Suite Ofimàtica (Processador de textos, calculadora...etc.). El paquet senser está autoritzat baix la llicencia lliure AGPL.
Diferencia entre altres, es que no es necesari instalar cap software adicional, ja que només necesita un navegador que soporti AJAX, Java i Macromedia Flash.

- You OS
Aplicació web escrita en JavaScript el qual simula un sistema operatiu. Funciona en casi tots els navegadors i permet realitzar diverses tasques (editar textos, llegir correu, xatetjar...etc.)

Aventatges:
No es necesari tenir un escriptori a un ordenador personal, ja que podem accedir mitjançant un navegador a un escriptori, el qual ens ofereix diverses aplicacions ofimatiques per poder realitzar les nostres tasques. Solen ser gratuits.

Desaventatges:
Es llimitat. No es personal, diguesim que no el podem disenyar al nostre gust.

No hay comentarios:

Publicar un comentario